Sleutel voor meer bewustzijn.

De Sleutel voor meer bewustzijn

De remedie ligt dikwijls in onszelf

William Shakespeare in All’s Well that Ends Well

De remedie ligt in onszelf, jij hebt het antwoord dicht bij je. We zijn er niet altijd bewust van. Een ander kan niet zeggen wat jouw antwoord is, ook ik niet. Je komt aan je antwoord door een gesprek of een zin die je hoort op de radio of leest in een boek. Vele prikkels kunnen je een sleutel geven tot meer bewustzijn in jouw proces, leven, keuzes, jouw pijnen en verdriet.

Door het lezen van jouw energie kan ik inzicht krijgen in de thema’s die met jouw proces te maken hebben. Daarmee kan ik je meer duidelijkheid, inzicht en bewustzijn geven in waar je op dat moment mee stoeit op weg naar jouw eigen antwoord. Jouw sleutel naar bewustzijn. Er is in principe niets mis met ons. We komen in ons leven enkel zaken tegen waar me ons mee moeten verhouden om verder te komen, te groeien. Soms zijn ze leuk en spannend. Soms doe ze ons pijn of verdriet. We vinden dan een manier om hier mee te dealen, we passen ons aan. Dat heet dan ons overlevingsmechanisme.

meadow 680607 1920

Trouw blijven aan jezelf.

Iedereen is hier op aarde gekomen om te leren. We hebben thema’s mee gekregen door het gezin en de familie waarin we geboren zijn. Ook de rest van onze omgeving en cultuur hebben hier een rol in gespeeld. Wat mag wel en wat mag niet, wat is wel geaccepteerd en wat niet. Met deze thema’s en overlevingsmechanismen bouw je jezelf als het ware op. De vraag is hoe trouw je in dat hele proces aan jezelf bent kunnen blijven. Want daar zit vaak de wrijving. Daar doet het pijn en daar heb je verdriet over.

In mijn eigen zoektocht heb ik dit zelf mogen ervaren. Als ik keek naar waar de wrijving bij mij zat, wist ik niet meer hoe ik er écht over dacht, hoe ik me er écht bij voelde, wat ik nodig had. Ik kwam er achter dat het antwoord in mezelf lag.

 

Daarom was het op dat moment zo belangrijk om contact te maken met mezelf. Contact maken met stukken waarvan ik niet eens wist dat ik er het contact mee kwijt was. Stukken van mezelf die ik echt niet prettig vond. Waar ik allerlei ideeën en overtuigingen over had. Slecht, lastig, moeilijk, “daar heb je haar weer”. Stukken die in de maatschappij heel gewoon zijn, maar waar ik me niet prettig bij voelde. Delen van mezelf die steeds de overhand namen, waardoor ik in oude patronen terugviel.

beautiful 1869583 1920
beautiful 1869583 1920

Balans vinden in de innerlijke wereld en de wereld om ons heen.

Mijn zoektocht brengt me meer in balans, maar ben nog steeds opzoek naar alle delen in mezelf. Wij hebben namelijk verschillende delen, patronen en overtuigingen. Onze zoektochten brengen ons naar de stukken die verborgen zijn of die we nog niet zijn aangegaan. De wereld om ons heen komt met de nodige uitdagingen, waardoor we elke keer weer bij leren van de innerlijke en de wereld om ons heen.

Wat het zoeken naar mijn “eigen remedie” mij oplevert? Mezelf…! Mezelf, mijn basis, mijn eigen veiligheid kunnen geven, mijn eigen liefde. Acceptatie van wie ik ben, met mijn kwaliteiten en mindere kanten. Mijn eigen duidelijkheid en visie. Mijn eigen keuzes maken die dicht bij mij liggen, bij mijn ziel horen. Mijn eigen stem steeds meer laten horen. Net als ik, ben jij hier om Jezelf te laten horen en te laten zien, je doelen na te streven en het gevoel te hebben dat je er toe doet.

Sleutel voor meer bewustzijn blog energy for healing

2 gedachten over “Sleutel voor meer bewustzijn.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.